SHC-forskare lär skolbarn om framtidens teknik

tisdag, mars 29, 2016

Årets upplaga av Vetenskapsfestivalen går av stapeln i Göteborg i april. Som en del av skolprogrammet bjuder forskare på Chalmers in elever att lära sig om tekniken bakom robotar och automatisering.

Jonas Fredriksson, ledare för SHCs tema Systemstudier och metoder, är en av de medverkande forskarna som ska ge elever i årskurs 7-9 möjlighet att själva styra och programmera robotar i labbet på institutionen för Signaler och system.

robot_225px-Det är lite ”smygrekrytering”, kan man säga, säger Jonas Fredriksson. Vi ger en introduktion till programmering och chans att testa kunskaperna i en rolig tillämpning. Barn och ungdomar brukar vara väldigt nyfikna på framtidens teknologi.

I Vetenskapsfestivalens öppna program kan du passa på att möta SHCs föreståndare Elna Holmberg som deltar i Vetenskapsrouletten i Lisebergståget den 15 april 16:30-17:30. Elna kommer att prata om framtidens fordonsteknologi på temat ”Måste en lastbil vara över 10 meter lång och lukta diesel?”.

​Den internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg är ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. Varje vår intar festivalen stan med massor av aktiviteter. Årets öppna program pågår mellan den 15 och 19 april.

Mer om Vetenskapsfestivalen >>

Text: Emilia Lundgren

Bild: Parallax